Škola glume, pokreta i lepog govora

U vreme kada se deca ne igraju ispred zgrada i u parkićima kao nekada, ne bave se sportom, a u školama se ne radi dovoljno na razvijanju njihove ličnosti, odlučili smo da otvorimo školu glume, pokreta i lepog govora.
Potpuno svesni da roditelji danas nemaju dovoljno vremena i mogućnosti da se posvete dovoljno svojoj deci, osmislili smo program koji je edukativan, zdrav i zabavan.
Škola glume, pokreta i lepog govora je namenjena deci uzrasta od 1-8 razreda osnovne škole. Kroz druženje i igru, vaša deca će naučiti osnovne tehnike glume, scenskog pokreta i pravilnog govora. Kroz tekstove koje budemo obrađivali, deca će poboljšati koncentraciju, memoriju i izgovor. Scenski pokret podrazumeva rad na koordinaciji, ponašanju na sceni i fizičkoj kondiciji. Rad u grupi podstaći će socijalizaciju i toleranciju.
Učenici ove škole će biti podeljeni u nekoliko grupa, po uzrastu. Vreme održavanja časova biće posle njihovih školskih aktivnosti. Časovi će se održavati jednom nedeljno u trajanju od 60 min.


Prijave počinju od 15.09 do 01.10.2012. na telefon 063 83 000 70 (Jelena)

Školu glume, pokreta i lepog govora vode diplomirane glumice Jelena Matijašević i Jelena Stajkovac.

Jelena Matijašević rođena 16.01.1987. godine u Beogradu gde i danas živi i radi. Završila šestu beogradsku gimnaziju i diplomirala glumu na klasi profesora Ivana Bekjareva. Kao mlađa bavila se sportom, a u atletici zabeležila zavidne rezultate i trčala za juniorsku reprezentaciju Jugoslavije. Kao amater igrala je brojne predstave u Teatru 13 i Dadovu. Nosilac je nekoliko nagrada u recitovanju. Iza sebe ima dosta projekata kao sto su dečije predstave, komad Tri Sestre Čehova u Teatru 78 i Film VIR čija je premijera u novembru 2012. godine u Sava Centru.

Jelena Stajkovac rođena 27.03.1985. u Aleksandrovcu. Diplomirala glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Ivana Bekjareva.

POZORIŠTE:

„Protekcija“ (B.Nušić, Persida) – teatar „Bojan Stupica“ 2011.

„Zvezdana prašina“ (D.Kovačević, Kaća) – Ustanova kulture „Vuk Karadžić“ 2011.

„Čarobni pasulj“ (dečja predstava) – „Teatar na Savi“ 2012.

„Novogodišnja čarolija“ (dečja predstava) – 2010.

FESTIVALI:

„Barski ljetopis“ (međunarodni pozorišni festival) – Bar, 2012.

„Dani Danila Bate Stojkovića“ – Vrnjačka Banja, 2012.

Učesnik i urednik više manifestacija  ( „Grožđebal“ – Sremski Karlovci, „Dani Danila Bate Stojkovića“ – Vrnjačka Banja, „Majske svečanosti“ – Foča, „Septembarski dani kulture“ – Nikšić,  gostovanja u velikom broju opština i gradova ( Petrovac na Mlavi, Foča, Pirot, Bor, Trstenik, Brus, Vrnjačka Banja, Velika Plana, Lazarevac, Varvarin, Lučani, Boljevac, Aranđelovac, Surčin...)